Interview met 

Mevrouw Versluijs Leijnse

Els Versluijs Leijnse, nu 42 jaar en moeder van 2 kinderen, werkt als operatieassistent voor TMI. Ze begon op de LTS, kwam toen op de HAVO terecht om vervolgens een opleiding te volgen tot fysiotherapeut. Ze heeft dit beroep een tijdje uitgeoefend, tot ze besloot operatieassistent te worden. ‘Er was op dat moment gewoon weinig werk in en je verdiende er gewoon niet veel mee. Daarbij begon de taakomschrijving te veranderen’. Ze besloot om dus van baan te veranderen. Inmiddels is ze al een ervaren operatie assistente, met veel kennis en vaardigheden. ‘Ik denk dat mijn moeder nog veel verder had kunnen komen met de juiste begeleiding, aangezien dyslectie toen nog een onbekend fenomeen was. Ondanks dat ze daarin nooit begeleid is is ze er toch gekomen, ik ben super trots op haar! ’ aldus haar dochter. De weg naar waar ze nu is gekomen was dus niet gemakkelijk. Dyslectie was toen namelijk nog niet zo erkend als nu, waardoor haar kwaliteiten en intelligentie niet echt naar boven kwamen.


Heeft u al bereikt wat u wilde bereiken? Zou u een andere studiekeuze gemaakt hebben als u toen wist wat u nu weet? Of zelfs een andere keuze wat betreft middelbare school pakket?

“Ik ben zeker zeer tevreden over hoe me leven er nu uit ziet, maar als ik het over zou kunnen doen zou ik andere keuzes maken” aldus Els Verlsuijs Leijnse. Ze is blij met haar leven en hoe ze het voor elkaar heeft, maar zou achteraf gezien andere beroepen leuker hebben gevonden. “Er waren zoveel dingen mogelijk, maar ik heb te snel een keuze gemaakt en hierdoor misschien iets leukers laten schieten. Aan de andere kant is dit ook leuk en heb ik niks te klagen!”.

Wat zijn de leuke kanten van uw werk? Wat zijn de minder leuke kanten van uw werk? Bent u thuis ook nog bezig met wat u die dag gedaan hebt of kunt u dat meteen loslaten als u het ziekenhuis heeft verlaten?

Het leuke aan mijn werk is toch wel dat je mensen ontzettend helpt. Verder leer je regelmatig nieuwe dingen en kunnen we steeds meer doen voor de mensen die we op de OK krijgen. Anderzijds maken we soms ook heel heftige dingen mee. Zo hebben we dagen dat alles perfect loopt, en dagen dat dingen wat lastiger gaan. Het kan namelijk ook mis gaan of er kunnen complicaties optreden, en dat kan heel heftig zijn. Ik probeer het altijd zo snel mogelijk na de operatie van me af te zetten en meestal gaat dit me goed af, maar soms is het natuurlijk ook wel zwaar.

door Nicky Versluijs, 7 oktober 2018

Maak jouw eigen website met JouwWeb